Evenementen en Herhalingslessen EHBO
geldigheid EHBO-diploma in verband met corona


Herhalingslessen
Doordat het coronavirus medio maart 2020 ook in ons leven kwam, werden per direct de herhalingslessen, de oefenvonden en alle evenementen stopgezet. Ook de algemene ledenvergadering op 7 april kon niet plaatsvinden. We hopen deze in het najaar alsnog te kunnen organiseren.

Gezondheid en veiligheid van onze leden is het allerbelangrijkste. Het bestuur heeft daarom besloten dit seizoen geen EHBO-lessen meer te geven. Hopelijk is het mogelijk om in het nieuwe seizoen de herhalingslessen en oefenavonden weer op te pakken. Als vereniging hopen we dat dit weer gewoon met elkaar op de dinsdag- en donderdagavond in het Kulturhus kan. EHBO-lessen en oefenen via een video-gesprek is toch heel anders.

Mocht u door de corona situatie een aantal lessen gemist hebben waardoor uw blauwe competentiekaart niet volledig ingevuld is, dan heeft dit geen gevolgen voor het verlengen van uw diploma. Het Oranje Kruis gaat hier coulant mee om. Mocht uw pasje niet meer geldig zijn, vraag dit dan even na bij leden@ehbotwello.nl. Mogelijk ligt het nieuwe pasje al voor u klaar.

Hebt u om andere redenen dan corona lessen gemist dan moet het apart bekeken worden of dit gevolgen heeft voor de geldigheid van uw EHBO-diploma.

Evenementen
Ook alle evenementen vinden tot 1 september 2020 geen doorgang. Vanaf juni mogen er 30 mensen bij elkaar zijn en vanaf 1 juli 2020 100. Hoe dit er vanaf september uit gaat zien is nu nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte als er weer kleinschalige evenementen gaan plaatsvinden waarvoor EHBO-ondersteuning wordt gevraagd.

Hele grote evenementen zullen pas weer gehouden worden als er een goed vaccin is, zo is de verwachting. Voor laatste ontwikkelingen rondom COVID-19 (corona) kijk bij het Oranje Kruis op de site: https://www.hetoranjekruis.nl/nieuws/2020/03/faq-omtrent-het-coronavirus-en-examens/

 

 

EHBO: Je kunt het maar beter weten!